15/06/2011

Mascus viert 10e verjaardag

Mascus, wereldwijd de grootste online marktplaats voor bouwmachines, transportvoertuigen, heftrucks, land- en bosbouw-machines is 10 jaar jong geworden.
Na de start in Finland in 2001 is Mascus uitgerold naar 39 landen, 46 domeinen en beschikbaar in 39 talen. Met meer dan 2 miljoen unieke bezoekers per maand en 170.000+ advertenties online, is Mascus geconsolideerd tot een wereldwijde speler, gestaag groeiend tegen de recessie in en continue bezig haar internationale expansie verder gestalte te geven.

Mascus’ managing director Fredrik Larsson zegt hierover: “Het model van Mascus is ongelofelijk robuust gebleken, we voorzien in een duidelijke behoefte van dealers én eindgebruikers door een werkelijk wereldwijde markt te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat ons succes in de laatste tien jaar te danken is aan drie factoren, internationalisatie, continu investeren in gebruikers gemak en de ontwikkeling van ons productgamma van doelgerichte services voor onze klanten.

Locale markten verder ontwikkelen en tegelijkertijd internationale verbindingen leggen.

Mascus opende kantoren in de UK, Polen en Zweden in 2004 en sloot met Noorwegen een licensing overeenkomst in datzelfde jaar. Mascus in nu aanwezig in 39 landen waaronder de USA, Australië, Zuid Afrika en heel Europa. Recent zijn Turkije en China toegevoegd. Verdere expansie naar Brazilië, Rusland, India, Mexico en het Midden Oosten zijn voor 2011 gepland.

“Het sluiten van strategische partnerships is de sleutel tot onze ontwikkeling gebleken”, aldus Tomas Odrobinski, Directeur Internationalisatie. “Ons multi-locaal concept betekent dat de dealers de voordelen van locale marktkennis kunnen combineren met een verhoogde locale zichtbaarheid gekoppeld aan een enorme internationale markt zonder taalbarrières”

Technische innovatie, evoluerende services

Het success van Mascus is mede te danken aan de voortdurende technische ontwikkelingen en services. Sinds de lancering van Mascus is het platform twee maal
Vernieuwd inclusief een enorme herlancering in october 2010 met geavanceerde zoek functionaliteiten.

Mascus innoveerde verder met de Mascus Locator, de handelsgids voor de zware industrie met een breed scala aan informatie variërend van onderhoud, onderdelen, transport en financiering tot juridische diensten. Gestart in 2008, met nu 25.000 vermeldingen. Mascus voorziet ook in webservices als de integratie van dealer websites, technische ondersteuning, web pagina’s en producten voor het online managen van vooraden.

“Gedurende de laatste zes maanden staan wij in de top 5 ten opzichte van alle andere online portals in alle sectoren, het aantal bezoekers verdubbelde in minder dan een jaar ondanks de economische situatie en we bleven investeren in nieuwe diensten en gebruiksvriendelijkheid” aldus Sales Director Rickard Petersson

Contacts:

Fredrik Larsson, Managing Director, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, Sales Director, + 46 70 660 2780,

Tomasz Odrobinski, Internationalization Director, + 358 40 750 4922,

About Mascus:

Mascus - Is an electronic marketplace for used farm machinery, forestry, material handling and groundscare equipment, construction and transportation vehicles. Product ranges include tractors for sale, trailers for sale, used trucks for sale, diggers, box trailers, forklifts, mini diggers, dumpers and excavators. Mascus makes trading in used machinery and equipment quicker and more efficient by collecting in one place information about the supply and the demand. All dealers, producers, and end users are welcome to offer their used machines and equipment for sale via the marketplace.

Mascus is a trading company of Alma Media Corporation.

Notes for Editors:
Press materials and pictures:

English: www.mascus.com/press

General Press enquiry:

15/06/2011

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008