Aantal zoekertjes: 141

Tweedehands aanhangwagens te koop

Een aanhangwagen is handig om spullen zoals meubels, klusmateriaal of andere grote spullen te vervoeren. Deze wagen kan achter een voertuig aan de trekhaak gekoppeld worden. Apart rijbewijs nodig voor een aanhanger? Aan een B-rijbewijs heeft u al genoeg voor kleine aanhangers van minder dan 750 kg inclusief laadvermogen. Bij grotere aanhangers is vaak een rijbewijs BE vereist.


Mascus is dé website voor zwaar gebruikt materieel. Wie weet vindt u hier wat u zoekt en rijdt u binnenkort met een tweedehands aanhangwagen achter uw auto.

Meer lezen Sluiten
Zoekertjes/pagina

Aanbod Aanhangwagens

Er wordt een ruim assortiment aan aanhangwagens aangeboden op Mascus. Met huif, met een enkele of met dubbele assen of met een gewicht boven of onder de 750 kg. Het merendeel van het aanbod komt uit Zweden, Finland, Polen en Duitsland. Met merken als Tiki Treiler, Ifor Williams, Hapert, Majava en John Deere kunt u de verschillende aanhangers met elkaar vergelijken.

Andere soorten aanhangers kopen

Er valt een onderscheid te maken tussen drie soorten aanhangwagens: de opleggers, autonome aanhangwagens (dolly’s) en middenasaanhangwagens.

Bij de oplegger dient de koppeling als steunpunt. Bij het meeste vrachtvervoer wordt gebruik gemaakt van een trekker-oplegger-combinatie. Het grootste voordeel van een oplegger, is dat deze kan worden geladen en gelost zonder trekker. Zo kunnen de trekker en chauffeur veel vervoeren. Het nadeel is dat de maximale lengte van een trekker en oplegger maximaal 16,50 meter mag zijn. Een motorwagen mag 18,75 meter lang zijn met een aanhanger.

Een autonome aanhangwagen wordt ook wel dolly genoemd. Deze aanhanger heeft minimaal twee assen, om op deze manier uit zichzelf (autonoom) stabiel te kunnen blijven staan. Minstens één van de assen is gestuurd en uitgerust met een beweegbare trekinrichting. Het voordeel van een dolly is dat het wettelijk laadvermogen bij een autonome aanhangwagen hoger dan bij een middenasaanhangwagen. Dit omdat de aanhanger zo stabiel is. Ook is de toegestane maximumlengte langer dan bij een trekker-opleggercombinatie. Als nadeel is achteruit rijden lastig, vanwege de twee draaipunten.

Bij een middenasaanhangwagen wordt de dissel aan de vangmuilkoppeling of trekhaak van een (vracht)wagen gekoppeld. Een middenasser heeft één tot drie assen in het midden onder het zwaartepunt. De voordelen zijn dat deze aanhangwagen meer laadruimte biedt dan bij een trekker-opleggercombinatie en gemakkelijk achteruit te rijden is. Het nadeel is dat het zwaartepunt van de lading altijd in het midden moet zijn omdat de aanhanger anders instabiel kan worden.

Alles voor transport op Mascus.BE

De tweedehands aanhangwagens vallen in de transportcategorie op Mascus. Hier worden nog veel meer tweedehands transportwagens en aanhangers aangeboden. Denk hierbij aan kippers, diepladers, gesloten opbouw trailers, aanhangers met een vlakke laadvloer en tankwagens. Mascus biedt meer dan 10.000 advertenties binnen de categorieën opleggers en aanhangers.

Download de Mascus-app

Sinds april 2019 hebben we een speciale Mascus-app. Met deze app is het zwaar materieel nog maar één knop van u verwijderd op uw smartphone.

Download de app via Google Play

Download de app in de App Store

Het grootste aanbod zwaar gebruikt materieel

We zijn de wereldwijde marktplaats voor zwaar materieel. Dagelijks worden er nieuwe wagens en onderdelen voor onder andere bosbouw, terreinbeheer, landbouw en transport aangeboden. Met meer dan 400.000 advertenties live, is de kans groot dat u vindt wat u zoekt. U kunt de selectie verfijnen door te filteren op een bepaalde productcategorie, bouwjaar of merk.